Skip til hoved indholdet
    Hjem Musikskole Musik for børn fra 6 til 9 år

Musik for børn fra 6 til 9 år

Vores grundskoleforløb på folkeskolerne består af de to trin "Musik og bevægelse" og "Musik værksted". Holdene er opdelt efter klassetrin

Grundskoleforløbet fra 0. til 2. klasse giver eleverne et solidt musikalsk fundament for at fortsætte musikundervisningen på Gladsaxe Musik- og Billedskole fra 3. klasse. Fra 3. klasse kan børn gå til instrumentalundervisning, på forskellige musikhold, til sang, kor og billedkunst.

"Musik og bevægelse" er for børn i 0. og 1. klasse og "Musik værksted" er for børn i 2. klasse. Holdene er en enestående mulighed for, at at dit barn kan blive indført i musikkens forunderlige verden på sin egen skole sammen med kammeraterne.

Musiktimerne bygger på legende læring. Det er sjovt at lære musik med både stemmen og kroppen. Det er givende at lære at lytte til hinanden og berigende at spille sammen. Holdene bliver tilrettelagt i samarbejde med skoler og SFO. Musiktimerne finder sted lokalt på børnenes skole og lægges så vidt muligt, så de ikke falder sammen med faste aktiviteter i SFO’erne.

Musiktimerne foregår som hovedregel lige efter skoletid og inden for normal SFO-tid. Vi forsøger at planlægge det, så 0. klasserne kommer først til "Musik og bevægelse", derefter 1. klasserne. Og til sidst kommer 2. klasserne til "Musik værksted".

De tre års musikhold kan tages som et samlet forløb, hvor en tilmelding fra et skoleår til det næste skoleår tæller som en gentilmelding. Det er også muligt at hoppe ind i forløbet, hvis man ikke har været med fra start, da vi løbende optager nye elever på holdene.

Til Musik & bevægelse lærer vi gennem leg

Med udgangspunkt i musikalske lege synger vi det meste af tiden, men spiller også på egnede instrumenter (rytmiktrommer, rasleæg m.m.). Børnene lærer om de musikalske grundbegreber: Rytme, puls, klappe og spille i takt. De arbejder med rytmer og bliver styrket i at lytte og tage hensyn til hinanden.

Musik og bevægelse for 0. klasse har en fast musiklærer tilknyttet gennem hele skoleåret. Der er maksimalt 12 elever pr. musiklærer. Et hold kan derfor være på 24 elever med to musiklærere til holdet. En undervisningsgang varer 45 minutter.

Elever bliver optaget på holdet efter princippet "først til mølle".

Tid og sted

Musik og bevægelse er en gang om ugen. Undervisningen er lokalt på dit barns skole og begynder umiddelbart efter skoletid, eller så tidligt som muligt. Vi samarbejder med skolernes SFO'er om, at få børnene fra SFO til musik og tilbage igen.

Musik og bevægelse varer 45 minutter pr. gang.

Pris

295,- kr. pr. måned i 10 måneder pr. skoleår
Priser for musikundervisning

Undervisningen bygger videre på musikforløbet Musik og bevægelse for 0. klasse. Børn kan dog sagtens starte på holdet, selvom de ikke var med i 0. klasse.

Vi leger musikalske lege og spiller sammen på eksempelvis maracas, claves, xylofoner, trommer og mange andre spændende instrumenter.

Børnene lærer om de musikalske grundbegreber: rytme, puls, klappe og spille i takt. De lærer også at læse rytmer ud fra noder og bliver styrket i at lytte og tage hensyn til hinanden.

Der er maksimalt 12 elever pr. musiklærer. Et hold kan derfor være på 24 elever med to musiklærere til holdet.

Tid og sted

Musik og bevægelse er en gang om ugen. Undervisningen er lokalt på dit barns skole og begynder umiddelbart efter skoletid, eller så tidligt som muligt.Vi samarbejder med skolernes SFO'er om, at få børnene fra SFO til musik og tilbage igen.

Musik og bevægelse varer 45 minutter pr. gang.

Pris

295,- kr. pr. måned i 10 måneder pr. skoleår
Priser for musikundervisning

Har dit barn lyst til at lære meget mere om musik og prøve forskellige instrumenter af? Så er Musik værksted det helt rigtige!

Musik værksted i 2. klasse er en fortsættelse af forløbet Musik og bevægelse for 0. klasse og 1. klasse. Dit barn kan sagtens være med, selvom det ikke har været med tidligere.

På musik værkstedet leger vi stadig med rytmer og sange. Men vi begynder også at spille på instrumenter og lære at spille enkle musikstykker sammen.

Undervisningen handler om at spille sammen, og barnet vil i løbet af skoleåret prøve at spille på instrumenter fra de forskellige instrumentgrupper; træblæsere, messingblæsere, strygere, strengeinstrumenter og slagtøj. Det kan også give dig en idé om, der er et instrument, som barnet gerne vil lære at spille på.

Der er to musiklærere til holdets 12 elever. På nogle skoler er holdet på seks elever med en musiklærer. I løbet af året vil holdet enten få besøg af eller besøge musikere fra Gladsaxe Musik- og Billedskole for at opleve deres særlige instrument.

Tid og sted

Undervisningen ligger i SFO-tiden, som regel efter 0. klassernes og 1. klassernes "Musik og bevægelse". Er der ikke tilmeldinger nok til et hold på barnets egen skole, kan vil tilbyde barnet at komme på musik værksted på en skole i nærheden af sin egen.

En lektion varer 60 minutter.

Pris

350,- kr. pr. måned i 10 måneder pr. skoleår
Priser for musikundervisning

Gladsaxe Musik- og Billedskole

Høje Gladsaxe Torv 4
2860 Søborg

Telefon: 21 48 46 54
musikskolen@gladsaxe.dk