Instrumentundervisning
I Gladsaxe Musik- og Billedskole kan du lære at spille på en mangfoldighed af instrumenter
Som regel kan børn starte med at gå til undervisning på et instrument, når de er cirka ni år gamle eller går i 3. klasse. Hvis der er ledige pladser til undervisning på et instrument, kan barnet muligvis starte tidligere.
Vi anbefaler, at dit barn allerede begynder at lege med musik på vores musik legestuer for børn på et til seks år og musikhold for børn fra seks til ni år. Disse hold giver børnene en god forståelse for rytme og musik, så de er klar til at lære at spille på "deres eget" instrument.
Du er altid meget velkommen til at ringe til os for en snak, om de muligheder her er.
Instrumenter
Der er rigtig mange, der gerne vil spille klaver og guitar, derfor kan her være tid på venteliste, indtil vi har mulighed for at tilbyde undervisning.
På blæserinstrumenterne trækbasun, trompet, tværfløjte, saxofon, klarinet og blokfløjte er her gode muligheder for at komme til. Det samme gælder for trommer, olietønder, marimba og slagtøj.
Husk, at du også kan blive undervist i instrumentet, du altid har med dig, nemlig din sangstemme. Der er sjældent venteliste på sangundervisning.
Her kan du se, hvilke instrumenter vi underviser på
To lektionstyper
Der er to forskellige typer af lektioner, du som elev kan gå til: begynderhold og eneundervisning.
Begynderhold
Begynderhold består af to eller tre elever, som er helt nye på instrumentet. Der er 15 minutters undervisning for hver elev. Det vil sige, at et begynderhold for to elever varer 30 minutter, og et begynderhold for tre elever varer 45 minutter. Eleverne undervises samtidig.
Begynderholdene bliver sat sammen efter alder og niveau. Elever kan ønske at gå sammen. Dette kan skrives i notefeltet ved tilmelding.
Eneundervisning
Til eneundervisning er man den eneste elev til undervisningen. Man kan få lektioner, der varer fra 20 minutter op til 45 minutter.
Holdundervisning ud over instrumentundervisning
Vi anbefaler varmt, at man går til sammenspil med sit instrument. Vores undervisere står for forskellige former for sammenspil som Junior Blæs, Blæseorkesteret , strygerorkester marimbaorkester, steel band og andre rytmiske bands.
Til sammenspil vil eleverne opleve glæden ved at være del af noget større, hvor flere instrumenter spiller sammen og tonerne og rytmen går op i en højere enhed.
Du får et optagelsesbrev, når du bliver optaget til undervisning på et instrument. I brevet står der, hvad du er optaget til, og hvem din musiklærer er. Din musiklærer vil kontakte dig for at aftale, hvilken dag og hvilken tid, der kan passe både dig og musiklæreren.
Din musiklærer er fleksibel med at planlægge et tidspunkt, hvis du starter lige efter sommerferien. Starter du derimod med undervisningen midt på skoleåret, kan det være svært for musiklæreren at være fleksibel, da de fleste tider vil være optaget af andre elever.
Sted
Langt det meste af vores musikundervisning, sammenspil og kor foregår på musikskolen på Høje Gladsaxe Torv 4, 2860 Søborg, her har vi vores egen afdeling beliggende på Grønnemose skole.
Vi har i begrænset omfang også instrumentundervisning på nogle af folkeskolerne i Gladsaxe Kommune. Der er undervisning i klaver på Bagsværd Skole og Stengård Skole. Ligesom vi underviser i blæserinstrumenter på flere skoler og sang på få skoler.
Det er bedst, du spørger på kontoret eller din musiklærer om undervisning andre steder end musikskolen på Høje Gladsaxe Torv 4.
Prisen på eneundervisning afhænger af, hvor mange minutter lektionerne er. Eleven skal selv betale for noder til eneundervisning og begynderhold.
Priserne er pr. måned sæsonen 2023/2024 (en sæson = 10 måneder)
Begynderhold
Begynderhold: 378,- kroner om måneden.
Eneundervisning
- 20 minutters instrumental eneundervisning: 503,- kroner om måneden.
- 25 minutters instrumental eneundervisning: 629,- kroner om måneden.
- 30 minutters instrumental eneundervisning: 756,- kroner om måneden.
- 45 minutters instrumental eneundervisning: 1.132,- kroner om måneden.
Sammenspil
- Fællestime, hvis eleven får eneundervisning: Gratis.
- Sammenspil, orkester og kor, hvis eleven får eneundervisning: Gratis.
- Uden eneundervisning koster kor og sammenspil 155,- kroner om måneden.
Instrumentleje
- Leje af instrument: 116,- kroner om måneden
Det er vigtigt at have et instrument, at øve sig på derhjemme (eller et andet sted, man kan øve jævnligt).
Hvis ikke dit barn har sit eget instrument, kan du leje et af os, hvis vi har flere tilbage. Din musiklærer vil hjælpe med at finde det rigtige instrument til dig. Vi kan ikke garantere, at vi har instrumenter til alle. Instrumenterne, vi lejer ud, er forbeholdt begyndere.
Det koster 116,- kroner om måneden i skoleåret 2024/2025, at leje et instrument. Du skal have en lejekontrakt via kontoret. Vi opkræver leje for instrumentet sammen med opkrævningen for undervisningen.
Du skal betale for at leje instrumentet, indtil det er afleveret til Musik- og Billedskolen – også efter eleven er stoppet med at gå til undervisning.
Instrumenter, du ikke kan leje
- Klaver
- Keyboard
- El-guitar
- El-bas
- Marimba
- Xylofon
- Begynder-blokfløjte
- Olietønder
Særligt om klaver
Elever, der går til klaverundervisning skal også have et rigtigt klaver i hjemmet eller et sted, hvor eleven kan øve sig på et klaver. Mekanikken i el-klaverer og keyboards kan ikke bruges til at lære klaverteknik med mindre de har vægtede tangenter.
Skal du leje et klaver, kan vi hjælpe med råd og vejledning.
Køb af instrument
Hvis dit barn spiller på et instrument, som ikke kan lejes, eller du hellere vil købe et instrument, kan du snakke med musiklæreren om, hvilket instrument I skal vælge, som passer bedst til eleven.
Vi anbefaler altid at gå til sammenspil med sit instrument.
Går du i 3. klasse, er det en rigtig god idé at gå til fællestime for dit instrument eller til noget andet sammenspil.
Du kan altid snakke med din musiklærer om, hvad du har af muligheder for sammenspil.
I fællestimen bliver du undervist sammen med andre elever, som spiller på samme instrument eller type af instrumenter, som du gør. På den måde får du lige fra starten mulighed for at bruge og træne det, som du lærer på instrumentet i eneundervisningen. Fællestimerne vil også blive brugt til rytmisk træning og det, vi kalder teori og hørelære.
Teori og hørelære er langt sjovere end navnet tyder på. Her bliver der leget med og om musikken. Både på gulvet, med kroppen, med instrumenter og via bræt- og kortspil. Det træner forståelsen for, hvordan musik er bygget op. Vi ser også på, hvad noderne hedder og hvordan, de skal afkodes.
Tid og sted
Fællestimerne er på 45 til 60 minutter, og eleverne mødes en gang om ugen. Fællestimer for klaver ligger på Stengård Skole.
Snak med din musiklærer om muligheden for fællestime. Fællestimer og sammenspil er gratis, når man går til undervisning på et instrument.